Fred. de Meulder is een van de grootse bloembollen exporteurs in Nederland, met een wereld wijde verkoop. We zijn 119 jaar gelden begonnen met het exporteren van bloembollen naar België, Frankrijk en Nederland.

Fred de Meulder levert zijn bloembollen aan een zeer gevarieerde groep klanten omdat ze niet alleen vooraf verpakte bloembollen verkopen voor de detailhandel maar ook losse bollen voor de professionele kweker. Ons klantenbestand bestaat uit tuincentra, groothandelaren, telers, gemeenten en postorderbedrijven.

Wij hebben een sterke reputatie in de bloembollen industrie door onze kernwaarden die we nastreven in onze dagelijkse activiteiten dit zijn: kwaliteit, diversiteit, service en professionaliteit. Ons wijde assortiment varieert van tulpen tot dahlia’s tot lelies.

Geschiedenis

Het begon allemaal in 1898 toen Frederique de Meulder zijn bloembollen bedrijf begon in Sassenheim in het hart van de Bollenstreek. Oorspronkelijk verkocht de Meulder alleen aan Franse en Belgische klanten maar Frederique krijg het snel voor elkaar om zijn markt uit te breiden naar Scandinavië, Oost europa en Duitsland. Het bedrijf verkocht niet alleen bloembollen en bezat ook stukken land waar het zelf de bollen teelde.

In verhouding tot andere bloembollen bedrijven heeft Fred de Meulder een handelsmerk waar een kameel centraal in staat. Het verhaal achter de kameel gaat als volgt. In het begin van de 20ste eeuw verkocht Fred de Meulder bloembollen aan een paar klanten in het Midden Oosten. Één van zijn klanten leefde in Egypte Alexandria. Op een gegeven moment zag Fred de Meulder zelf hoe een vracht werd gelost in een mediterranen haven. Hij zag hoe doos 589 aan een kameel werd vastgemaakt en de woestijn in werd begeleid door een oosterse man.

Blijkbaar heeft dit beeld Fred de Meulder bewust gemaakt van een belangrijk ding. Mijn bollen gaan de hele wereld over zelfs de woestijn in. En vanaf dat moment is de kameel het handelsmerk van Fred de Meulder.